Hotel Arrows

Hotel Arrows

Wat doe je als een van de hoogste kosten binnen jouw bedrijf de verwarmings- en waterkosten zijn? Dan zoek je natuurlijk naar de meest efficiënte manieren om te besparen. Met deze vraag kwam Hotel Arrows bij EcoRain terecht.


Wist je dat gemiddelde hotelgasten 2,5 keer langer douchen dan thuis? Laat dat even tot je doordringen. Dit betekent dat er in een gemiddeld hotel tot 2,5 keer meer water en energie nodig is om dat water te verwarmen. En dat per kamer. Voor een hotel met 100 kamers kost dat al snel meer dan 30.000 euro per jaar. Gelukkig kan water besparen zowel jou als je gasten een goed gevoel geven. Bij EcoRain bespaar je gemiddeld tussen de 30 en 50% aan kosten per douchebeurt mét behoud van ultiem comfort voor je gasten. En het meest verrassende is; gemiddeld is deze investering binnen enkele maanden al terugverdiend.


De situatie van Hotel Arrows in Uden

Hotel Arrows in Uden beschikt over 40 kamers, wat betekent dat er met de installatie van EcoRain douchekoppen aanzienlijk kan worden bespaard op water- en energiekosten. 

Voordat wij bij EcoRain terechtkwamen, maakten wij gebruik van de Grohe Rainshower van 15 cm. Naast dat deze veel water verbruikte (11L per minuut), is deze van slechte kwaliteit. We moesten iedere week wel een douchekop vervangen. We hebben betaald voor de naam en dat is ons helaas tegengevallen.’ Aldus Bob van Hotel Arrows. 

Ons eerste proef exemplaar werd goed ontvangen door Hotel Arrows en al snel mochten alle kamers voorzien worden van onze waterbesparende douchekop Charly. We hebben de oude situatie vergeleken met de nieuwe situatie. Zie hieronder de besparing. 

Oude situatie vergeleken met de nieuwe situatie: 

 

Kenmerk

Oude situatie

Nieuwe situatie
Aantal kamers 40 kamers 40 kamers
Type douchekop Grohe Rainshower 15cm Active EcoRain Charly 13cm
Waterverbruik per minuut 11 liter 6.5 liter
Waterbesparing per minuut - 4.5 liter
Waterbesparing per douchebeurt (10 min) - 45 liter

Totale waterbesparing per jaar (bij 1 douche per dag op basis van 40 kamers)

- 438.000 liter
Percentage waterbesparing - 41%

 

Met de overstap naar EcoRain bespaard Hotel Arrows jaarlijks maar liefst 10.950 liter water per kamer. Voor 40 kamers is dit 438.000(!) liter bespaard water. 

Dit komt neer op een besparing van 41%. Dit betekent niet alleen een flinke daling in waterkosten, maar ook een aanzienlijke besparing op energiekosten voor het verwarmen van al dat water. Dankzij EcoRain geniet je van lagere kosten en draag je bij aan een duurzamere toekomst, en ervaren je klanten nog steeds een luxe douche-ervaring.

Verder verteld Bob van Hotel Arrows: ‘Wij raakten enthousiast van de website, de producten en de duidelijke informatie video’s. Hierdoor konden wij ons goed oriënteren en kregen we een scherp beeld van EcoRain en haar producten. De prijzen zijn goed en de kwaliteit nog beter. Dankzij EcoRain kunnen wij ons beter inzetten voor het milieu, wat ons ook goed staat als Hotel.

Afgerond project bij Hotel Arrows

Bij EcoRain kijken we terug op een succesvol afgerond project. We hebben opnieuw een aanzienlijke besparing kunnen realiseren, niet alleen op water- en energieverbruik, maar ook op kosten. Dankzij onze AquaPro-techniek genieten de gasten van Hotel Arrows van krachtige waterstralen en een luxe douche-ervaring.

We hebben gekozen voor de Charly douchekop vanwege zijn extra brede diameter van 13 cm en de meerdere sproeistanden waaruit gasten kunnen kiezen. Deze combinatie zorgt voor een comfortabele douchebeleving, terwijl er toch flink bespaard wordt op het verbruik.

Wil jij ook weten hoe het is om laagdrempelig grote impact te kunnen maken op kosten? Neem dan contact op met sales@ecorain.nl om de mogelijkheden te bespreken. 

Deel dit artikel

Benieuwd wat jij kan besparen? Gebruik onze besparing tool en kom er direct achter.

Benieuwd wat jij kan besparen? Gebruik onze besparing tool en kom er direct achter.

Bereken wat jij kan besparen